12 Ocak 2012 Perşembe

Sandor Katz:THE ART OF FERMENTATION: An In-Depth Exploration of Essential Concepts and Processes from Around the World

Michael Pollan’ın onsozuyle. Eser, Mayıs ayında Chelsea Green yayınevi tarafından yayınlanacak. Mayalama sanatı, evde herkesin kendi başına yapabileceği ve bu tarz yayınların içinde şimdiye dek yayınlanacak en kapsamlı olan bir kılavuz kitaptır. Sandor Katz, anlaşılabilir bir dille ve basit yöntemlerle fermantasyonun nasıl gerçekleştiğini anlatarak, ilk kez lahana turşusu yapacak ya da yoğurt mayalayacak okuyuculara kolay tarifler veriyor. Katz, fermentasyonu biyolojik ve kültürel evrim, sağlık ve beslenme, ve hatta ekonomik açıdan ustalıkla kağıda dökerken, bu kitap sürecin nasıl işlediği; güvenlik parametreleri; etkin koruma teknikleri; sorun giderme ve daha fazla konularda bir rehber kitaptır . Resimler ve uzun kaynakları ile bu kitap aşçılar, çiftlik sahipleri, çiftçiler, hasattan sonra ürünleri toplayanlar ve her türlü gıdayı sevenler için, istisnasız dünyanın en eski besin saklama kültürünün köklerini merak edenlere daha derin bir anlayış ve takdir geliştirmek isteyenlere bilgelik sağlar. Okuyucular, sebzelerin fermantasyonunu; alkolün içine şeker atılarak fermantasyonunu(Likör, şarap, ve elma şarabı); ekşi tonikli içeceklerin fermantasyonunu, süt, tahıl ve nişastalı yumru sebzelerin fermentasyonunu; bira (ve diğer tahıl bazlı alkollü içeceklerin fermentasyonunu), fasulye, tohumlar, çerezler, balık , et ve yumurta gibi ürünlerin fermentasyonundan, tarım, sanat ve enerji üretiminde fermentasyondan nasıl yararlanıldığından söz ediyor. Sandor Katz, yazdığı türünün ilk örneği olan bu eseriyle hiç şüphesiz besin edebiyatı üzerine klasik bir eser hazırladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İlgilendiğiniz takdirde bana yazınız.
aslikarasuil@gmail.com